Thursday, November 8, 2012

Прически есен-зима 2012- 2013



Всички дизайнери на ревютата за есен-зима 2012-2013 заложиха на дългите коси. Видяхме прически с мокър ефект и много интерпретации на плитката . Например Emilio Pucci показа романтично спусната вълниста коса и венец от  две кръстосани плитки за по-романтичните.



Друга тенденция, която се запазва е стилната конска опашка. Висока, в средата или ниско долу с повече обем това е идеалната прическа ако не разполагаме с много време, подходяща е за всички стилове облекло и за всякакви поводи. Жените с по-къси коси използват допълнителна готова опашка или удължение, което се увива около собствената коса.

Кок

Това е вечно модерна прическа, стилна, подходяща както за офиса, така и за ежедневието. Кокът може да бъде висок и обемен, кок балерина, френски кок, може да бъде комбиниран с плитки или усукани кичури. За нуждите на фризьора се използват подложки за кок, а при дамите с по-къса и по-тънка коса се вграждат и удълженияза коса, за да се постигне максимално стилна визия. Те са от 100% естественакоса, така че са лесни за поддръжка, а ако са на клипс могат да бъдат използвани само за определени прически. 



Много модерни през този сезон са ретро прическите с голям обем, който се постига с топиране, но за да се получи добре трябва да има повечко коса. С помощта на удължения закоса, а при нужда и с подложка фантазията може да се развихри. Обемна коса с открито чело и широка лента в стил 60-те а ла Бриджит Бардо или обемен кок и плътен бретон.

Възможностите са неограничени.

No comments:

Post a Comment