Sunday, April 8, 2012

Абитуриентска прическа според формата на лицето


 

Красивата коса е поддържаната коса Това се постига с редовно посещение на специалист, който ще ви препоръча подходящите продукти и грижа съобразно индивидуалните характеристики на вашата коса.

Модерните цветове този сезон са медно и златисто перлено и всички разновидности на шоколадовото. Специалистите винаги препоръчват минимум 2 нюанса в косите, за да се придаде релеф и дълбочина на цвета.
При избор на цвят на косата освен личните предпочитания, възрастта също е от значение.
Правилото е, че тъмните цветове изострят чертите и са по-подходящи за млади хора, които няма какво да прикриват.
С напредването на възрастта жените е добре да заложат на светлите тонове, които омекотяват лицето и бръчките и стоят по-елегантно.

Според най-разпространените типове лица подходящи прически са:

Лице с квадратна форма
В общия случай притежателите на този тип форма на лицето имат тъмна гъста коса Те не търсят обем, а желанието им е дисциплинират косата си. Тук подходящи са прическите без много обем, равни по дължина, гладки.

Лице с триъгълна форма (издължено лице)
В общия случай притежателите на на този тип форма на лицето имат светли фини коси, не много гъсти, бързо омазняващи се. Подходящи са прически с повече обем, може би бретон, съобразен с цялостната диагностика на косата.

Лице с кръгла форма
Притежателите на на този тип форма на лицето имат идеални черти и всякакъв тип прическа им отива.
Но най-добрата прическа и цвят е създадената специално за всеки отделен клиент като резултатът от предварителна диагностика на косата от фризьор, както и на цялостната визия на човека –професия, грим, вкус, навици - всичко подсказва коя ще е най-добрата адаптация на цвета и прическата за конкретния човек.

Предложения за прическа за абитуриенски бал:

Къдрици
Те винаги се считат за много женствен и изискан избор. Предимството им е, че изглеждат небрежни и свободни и в същото време продават обем на прическата. Те могат да бъдат едри кукленски букли, спраловидни, тип банан... Постигат се със сешоар, преса или ролки.
 


Съвет: При оформянето на къдриците използвайте стилизираща пяна, балсам или мус подходящ за вашия тип коса

Права и гладка коса
Правите гладки коси никога не излизат от мода. За да изглеждат перфектно обаче е необходимо косата да е здрава и добре поддържана, краищата да не са накъсани.

 
 


Съвет: Гланцирайте косата си за изумителен блясък . Гланцирането е безвредна процедура и представлява нанасяне на безцветна боя (няма нищо общо с амонячните бои) по дължината на косата, която „обгръща” косъма и го прави по-защитен и лъскав.
Крайният ефект е по-бляскава, лъскава коса. Процедурата трае около 10 минути и може да се прилага всеки месец.

Специална прическа
Ако имате време и възможност, защо да не си направите и специална прическа – кок или атрактивна опашка?Ето няколко идеи:

Чао и приятни приготовления за големия ден...
EXTEND

No comments:

Post a Comment