Sunday, April 8, 2012

Методи за удължаване на коса

За тези от вас, които искат да имат по-дълга или по-гъста коса, но не са решили как да я постигнат. Ще  Ви запознаем с няколко начина за удължаване на коса, съобразено с вида на вашата собствена. Тук ще намерите някои съвети и за това как да поддържате удължената коса...

Метод чрез зашиване/ пришиване

При този метод тресата коса се зашива за косата на клиента с конци. Този метод е един от първите и един от най-често прилаганите. Недостатъците му са, че косата може да бъде поставена само от фризъор и на около 3 месеца трябва да се прави повдигане на тресите. Предимството е, че косата стои много естествено и е здраво закрепена за косата на клиента. Методът не се препоръчва на клиенти, които имат слаби и тънки коси.




Препоръки за употреба на удълженията за коса

 - мийте косата 2-3 пъти седмично.
 - при миене не оплитайте косата, мийте в посока от горе на долу (от корена към върха на косъма).
 - изполозвайте подхранваща маска и балсам за коса при всяко измиване.
 - не изтисквайте косата докато е мокра, защото така най-лесно се накъсва косъма. Използвайте кърпа за подсушаване на косата.
 - преди изсушаване поставете кристали за коса или друг продукт предпазващ от изгаряне.
 - преди къдрене и изправяне с преса поставете кристали за коса.
 - никога не използвайте преса на мокра или влажна коса
 - ако спите с косата, преди лягане я сплетете на плитка или вържете на опашка. Така ще я предпазите от заплитане докато спите.
 - разресвайте косата 2-3 пъти дневно. Препоръчва се специална четка за удължена коса.


Поддръжката на косата е много важна. Не забравяйте, че тресите няма от къде да се хранят. Косъмът не се омазнява както този на вашата коса. Косите имат нужда от постоянно подхранване с козметика за коса. На 2-3 месеца косата трябва да се подкъсява, защото цъфти, също като вашата!


http://www.extend-bg.com

No comments:

Post a Comment