Tuesday, May 15, 2012

Силиконовото поколение козметика за коса


Силиконът продължава да навлиза усилено във всички дамски сфери, като завоюва нови и нови места за приложение. Жените вече успяха да оценят удобството на стелките за обувки, силиконовите банели и се възхищават на виртуозните си сладкиши, изпечени в силиконови форми. А сега и силиконова козметика за косата, която с успех конкурира скъпоструващите процедури по ламиниране на косата.


Днес в продажба има вече пуснати на пазара силиконова маска и силиконови капки за подхранване на косата. Наричат се така, защото в състава им действително влиза натурален силикон. Освен това в силиконовата козметика се съдържа вода, метилов спирт, цетримониум хлорид, поликватерниум-7, ланолин, млечна киселина, диметикон, метил парабен, пропипарабен, добавки, екстракт от розмарин, зелен чай, гел от алое, витамини А и Е.

Целта на действие на силиконовата козметика се състои в това, че обвива всеки косъм със защитен слой, който изглажда увредените участъци и го защитава от по-нататъшно травмиране.

Последователността на действие при ползването на силиконовата маска за коса е проста – малко количество от средството се нанася на чиста суха коса. Желателно е преди ползването на маската да изсушите косата естествено, без горещ въздух от сешоара. След като я нанесете с масажни движения, трябва да я оставите да действа 5-10 минути, а после да я отмиете с топла вода.

Силиконовата козметика е подходяща за всеки тип коса и кожа на главата и е препоръчително да се прилага два пъти седмично.

Не е маловажно за получаването на добър ефект, тя да се комбинира с качествен шампоан, подходящ за съответния тип коса.
И след всички преимущества, които изброихме, трябва да отбележим
, че козметика притежава един недостатък – заради съдържанието на силикон тя притежава специфичен аромат.

No comments:

Post a Comment